#87 Filip Lindgren rymmer iväg fån Virkiä uppvaktningen i bild från senaste möte lagen emellan i AW Arena. Men det var ändå Virkiä som i slutändan rymde iväg till en 2-9 vinst då.

Inför matchen

Playoff inleds mot Virkiä I Lappo fredag 1.3 kl.19.30. Bäst av tre matcher är det som gäller, returmöte i AW  Arena på lördag 2.3 kl.16.45. Om 1-1 i matcher efter det blir det tredje och avgörande match på söndag i Lappo.
Ser positivt ut med skadelistan lagom till playoff, förhoppningarna att kunna ställa nästan hela laget på fötterna i första playoff matchen. Och det kommer säkert att behövas mot starka Virkiä som lade beslag på andraplatsen i serien, men de fick inte den serieavslutning de säkert hade önskat sig då de gick på uddamålsförluster i de sista matcherna mot KoMu HT och IF Malax. Virkiä har också som ända lag i serien anmält intresse att kvala till Finlands serien, vilket förutsätter att de går hela vägen och vinner Keskimaas div.II. Vi får hoppas att det lägger lite mer nerver i deras spel och IFK har minsann inget att förlora och att slå till ur underläge utan press på resultatet borde passa som hand i handsken.

Matchreferat

Virkiä rymmer iväg redan i fösta perioden och vinner till slut med 8 - 2 (4-0, 2-2, 2-0).  Fyra baklängesmål i första perioden varav två i numerert underläge avgör matchen. Efter fem tvåminuters utvisningar mot en för Vikiä i första perioden satt Vikiä bekvämt i förarsätet matchen ut. Ny tag på hemmaplan i returmötet.

IFK,s poäng: Jens Östman 1+1, Jonny Fagerudd 1+0 och Lars Östman 0+1.
Målvaktsräddningar: IFK Aleksi Vaskivuo 15 (8+7) (byte 34:05), Elias Lindvall 6 (2+4), Viriä Aaop Sario 16 (4+6+6).
Utvisnings minuter: IFK 16min:(8x2), Virkiä 10 min. (5x2)

Matchens resultatservice. ÖT om matchen.