15.3
IFK,s playoff matcher stiger i värde då Virkä vinner div. II genom att utklassa KoMu HT i två matcher. Före det van de också IF Malax i två matcher i semifinalen. IFK var enda lag som kunde pressa Virkiä till tre matcher.
IFK Lepplax gratulerar Virkiä till div.II mästerskapet och önskar lycka till i kvalet till Finlands serien!

5.3
IFK Lepplax fick ge sig till slut mot Virkiä med 2-1 i matcher, det blev riktig playoff stämning kring matcherna då IFK lyckades få Virkiä i rejäl gungning. IFK önskar Virkiä god fortsättning på säsongen, närmast i tur står IF Malax. För IFK Lepplax är säsongen över men blicken är redan inställd på nästa säsong och nya utmaningar!
IFK Lepplax representations lag tackar publiken, funktionärer, sponsorer och samarbetsparners för ert stöd under säsongen!

15.2
Lånekontraktet med MUIK Hockey av målvakten Elias Lindvall förlängs till säsongens slut 30.4.

9.2
IFK Lepplax brist på backar avhjälps till en del genom att Simon Gädda får lånas för resten av säsongen av MUIK Hockey. Simon tjänstgör i det militära så han kommer inte att vara tillgängligt till alla matcher. Simon är spelklar redan till dagens hemmamatch mot APV.

3.2
Målvakten Elias Lindvall lånas till MUIK Hockey för en match då de hamnade i akut målvaktsbrist inför dagens matchen mot Haukat.

1.2
IFK får låna backarna David Backlund och Joel Björkman av Muik Hockey för bortamatchen inkommande lördag mot KuRy.

29.1
Jens Östman och Filip Lindgren lånas ut till Muik Hockey för onsdagens hemmamatch mot S-Kiekko.

25.1
Inte nog med att IFK förlorar mot HeKi i Kauhava med 7-4. IFK Lepplax bestraffas också för att ha använt MuIK Hockey spelare utan giltigt spelarförflyttnings avtal. Det gäller för matcherna Kasperi Rantala 29.9. Jeppis – IFK Lepplax 8-2 och Erik Backlund IFK 24.11. APV - IFK Lepplax 4-2 ändras till 5-0 samt 30.11. MIF – IFK Lepplax 4-3 resultatet ändras inte då MIF hade likadan förseelse. Därtill tilldöms IFK Lepplax böter och lagledare Kenneth Finnholm får verksamhetsförbud i under två seriematcher matcher. Att Ishockeyförbundets online verktyg för spelarförflyttningar tillåter och godkänner spelarförflyttningar utan avtal är ju ett mysterium men anses inte som förmildrande.

18.1
Jens Östman lånas ut till Muik Hockey för två matcher, lördag 19.1 mot HCIK och söndag 20.1 mot Karhu HT.

13.1
Målvakten Victor Wik och IFK Lepplax går skilda vägar, kontraktet bryts i samförstånd. Föreningen tackar Victor för sammardetet och hoppas han hittar nya utmaningar i karrierern så fort som höjligt.
Laget önskar också Filip Lund välkommen med i i tränartruppen. Han fanns bakom bänken redan i lördagens match mot Malax IF.

9.1
Målvakten Elias Lindvall inlånas från MUIK Hockey t.o.m 15.2. Elias har under militärtjänstgöringen under hösten spelat med Hokki i A-mestis men har gjort kontrakt med  MUIK för fortsättningen av såsongen.

8.1
IFK Lepplax och André Smulter har i samförstånd brutit Andrés tränarkontrakt med omedelbar verkan. IFK tackar för samarbetet och önskar André lycka till med kommande uppdrag i tränar karriären.
Övriga förändringar i laget, Björn Lindgren ges möjlighet att spela i Finlands serien säsongen till slut genom ett låneavtal med MUIK Hockey.

2.1
Oliver Elenius ansluter till laget, han har
tillbringat hösten i de militära kläderna och väljer att uppta hockeykarriären i IFK Lepplax. Oliver har också tidigare under junior åren spelat några säsonger i IFK, senast hösten 2013 med A-juniorerna, sedan har det blivit spel med  Hermes och Sports juniorlag. Senaste säsong fick Oliver också testa på seniorhockey då han lånades två matcher  av MuIK Hockey till Suomisarja och av IK Kronan för en div.II match. Med 25 poäng (10+15) i A-mestis serien på 31 matcher senaste säsong hoppas vi att nät maskorna skall rasslar i jämn takt i div.II för den resliga (194 cm) Oliver också i IFK dressen.
Välkommen åter Oliver till Föreningen!

Vi hälsar också Filip Lindgren välkommen till det civila! Han har under hösten spelat bara åtta matcher och träningarna har haltat på grund av militärtjänstgöringen!

14.12
En tidig julklapp för IFK Lepplax. Jonny Åsvik drar på sig skjorta #91 och ansluter sig till truppen. En bättre julklapp kunde vi inte ha önskat .
Laget önskar Jonny välkommen med!

24.11
Jens Östman, Björn Lindgren, Fredrik Borgmästars lånas ut till Muik Hockey för två matcher, söndag 25.11 mot Haukat och onsdag 28.11 mot S-Kiekko. IFK Lepplax i sin tur hade lånat Muik.s Erik Backlund i matchen mot APV 24.11

18.11
IFK Lepplax och Isak Carlén bryter hans spelkontarkt i samförstånd. Vi tackar Isak för hans tid i föreningen och önskar honnom god förtsättning på hockeykarriären.

17.10
Förstärkning på backplats iomed att Isak Carlén 22 åring från Luleå skriver på ett 1+1 års kontrakt med IFK Lepplax. Han har tränat med laget på trayout de senaste två veckorna. Transfer byråkratin maler på och han borde bli spelklar till helgens matcher om allt går som på ”Strömsö”.
Laget och föreningen önskar Isak välkommen till IFK Lepplax och Finland och vi hoppas naturligtvis att han skall trivas!

6.10
87ifk1718Glädjande nyheter, Filip Lindgren som var en av föra säsongens tongivande spelare och radarpar med Joachim Sundsten har kommit så långt i det militära att han anser sig kunna komma med i ishockyn igen. Militären stör förståss träningarna ännu en tid men kontraktet undertecknat o klar för match mot IK Kronan.

5.10
Isak Carlén från Luleå har denna vecka visat upp sig på ett tray out kontrakt. Om detaljerna hinner ordnas är det också tänkt att han spelar båda matcherna i helgen mot IK Kronan och APV (Vilket inte lyckades!). Isak är 22år spelar på backposition med right klubbfattning. Senaste säsong spelade han GMHL seien I Canada

18.9
joaEn stor pusselbit i lagbygget faller på plats i och med att Joachim Sundsten signar kontraktet för inkommande säsong. Joa spikade förra säsongen 40 poäng på 27 matcher i div,II serien, 13 mål och 27 passningar. Med det var han lagets näst bästa poänggörare efter Jens Östman som toppade interna poängbörsen med 48 poäng, 21 mål och 27 passningar på 24 matcher. Även unga Tony Nygård kontrakt klart, Tony återvände i fjol till fostrarföreningen efter spel med Jeppis och Hermes. Han spelade med B-juniorerna och debuterade också i div.II med två matcher med representations laget.

9.9.18
ifk 91 1617 1Förstärkning på tränarbänken. Jonny Åsvik ansluter till tränarteamet, hans uppgift kommer i första hand att handla om matchcoachning. Jonny har de två sebaste säsongern varit en av lagets ledande spelare och även kapten så han känner laget väl. Önskar Jonny välkommen tillbaka i laget och hoppas han kommer att trivas i sin nya roll!

17.8.18
Bröderna Johannes och Björn Lindgren bryter i samförstånd sina kontrakt med Jeppis Hockey och skriver på för IFK Lepplax. Björn har också tidigare representerat IFK.s färger, senast säsongen 06-07 som c-junior, för Johannes är det premiär i föreningen, hans väg har gått både via Sport och Hermes i junioråren. Vi önskar Larsmo pojkarna välkomna till föreningen och hoppas på ett långt och framgångsrikt samarbete.

7.8.18
Sommarens stora värmebölja har rusat förbi och IFK.s representationslag har åter gått på is. Träningsmatcher är också på kommande och redan denna vecka ser vi laget i aktion på fredag 10.8 kl.18.30 då Muik står för motståndet i AW Arena.
Nya kontrakt har det naturligtvis också skrivits, Hasse Sundqvist kommer att bistå André som assisterande tränare. Rutinerade Jonny och Jonas Fagerudd samt Lars "Labben" Östman förlänger sina kontrakt. Också böderna Sundqvist Kim och Christoffer har skrivit på kontrakten, Christoffer som vi vant oss att spelat på center plats kommer troligen att spela som back. Joakim Lindqvist som tillbringade förra säsongen i det militära har också kritat namnet på kontraktet, också unga backen Viktor Hiltonen som debuterade i fjol som b-junior i rep.laget har skrivit kontrakt för säsongen. Helt ny i IFK är Sport fostrade målvakten Victor Wik, han har spelat de tre senaste säsongerna med Muik Hockey. Vi välkomnar Victor till laget och hoppas han får en givande debutsäsong i IFK!

28.05.18
ifk 7 1617 ifk 17 1617Två till ur fjolårets framgångrika laguppställning signarade nya kontrakt, backen Fredrik Borgmästars och anfallaren Emil Mattsson klara för en säsong till i IFK Lepplax.
18.05.18

Representationslagets tränings säsong är igång  under Anré Smulters ledning och laget har också anmälts till Suomi Cup. Vi har med andra ord att se fram mot en spännande inledning redan i augusti när cuppen drar igång. Div.II serien grupp indelning är också klar och det blir tio lag i Keskimas grupp (3). SKV från Säinäjoki drar sig ur div.II, så våra motståndare i serien blir våra lokala konkurrenter Muik Hockey, Jeppis Hockey och IK Kronan. Malax IF, KoMu HT, Kurikka Ryhti, Hela-Kiekko, Alavuden Peli-Veikot och Lapuan Virkiä är de övriga lagen i gruppen. Hur serien spelas är inte ännu fastslaget men klarnar inom en snar framtid.

a smulter 30ifk1718 ifk 51 1617 ifk 43 1617 ifk 11 1617 ifk 33 1617 56ifk1718

De första spelarkontrakten är också signerade, förutom André Smulter som utöver tränaransvaret också spelar, så har också anfallarna Jens Östman och Janne Boström, backen Daniel Söderbacka och målvakterna Aleksi Vaskivuo och Christoffer Snellman förlängt sina kontrakt för ännu en säsong i IFK dressen. Anfallaren Samuel Lillqvist som redan förra säsongen som b-junior med framgång spelade i representationslaget har också signerat ett kontrakt för spel med laget kommande säsong.

Extra information