21.8

Två målvakter har varit på trayout med laget de senaste två veckorna, Charles Grimard och Samuli Äärinen. Valet blev att Charles från Quebec i Canada fortsätter och tar plats i laget. Hans transfer hinner inte bli klar till dagens match mot APV men till följande hemmamatch mot KuRy 28.9 borde han vara spelklar. Vi hälsar Charles varmt välkommen till Finland och IFK Lepplax! Tackar också Samuli för att du kom på trayout och önskas fortsatt framgång i karriären!

Övriga kontrakt som blivit klart den senaste tiden är att backarna Johannes Lindgren och Fredrik Borgmästars förläger med en säsong. Att  Fredrik Rosenberg som tränat med laget sedan säsongstarten också kontrakterats. Fredrik R. har spelat de senaste säsongerna med Muik II och bar senaste säsong lagets kaptensbindeln. Tack Johannes och Fredrik B. för ert fortsatta engagemang för laget och Fredrik R. välkommen till IFK Lepplax!

25.8

Andra omgången av Finlands cup lottad, våra motståndare kommer båda från Brahestad, Finlands serie laget Raahe Kiekko och div.II laget Teräs Kiekko.

23.8
Under veckan som gått har lagets slutliga form ganska långt blivit klar. Joonas Pääjärvi har tränat med laget hela sommaren och har nu skrivit på för IFK Lepplax. Joonas har spelat Finlands serie och div.II hockey i Jeppis Hockey som också är hans fostrarförening. Men IFK logon på bröstet är inte helt obekant då han som C-junior representerade föreningen. Karriären innehåller också tre säsonger i Finlands serien med Red Ducks i Vasa. Också unga backen Emil Invenius (02), som redan förra säsongen visade stabilt div,II spel med Jeppis Hockey, skrev under kontraktet för säsongen med IFK Lepplax. Välkommen till laget och föreningen Joonas och Emil!
Fyra viktiga trotjänare har också förlängt sina kontrakt, Joachim Sundsten och bröderna Jonas och Jonny Fagerudd tar plats i anfallsledet medan Christoffer Sundqvist i färsta hand förstärker försvaret men kan också dyka upp i en offensiv roll. IFK tackar för ert fortsatta stora engagemang till ishockeyn och föreningen!

 

9.8
Jeppis Hockey var IFK Lepplax motståndare i första omgången av Finlands Cupen, men de lade ju tyvärr ner sitt lag för denna säsong så det blir ingen match i första omgången för vår del. Så här meddelar ishockeyförbundet om saken.”Jeppiksen juuri luovuttua sekä II-divisioonasta että Suomen Cupista, on kilpailuvaliokunta päättänyt, että IFK Lepplax (joka oli arvottu Jeppiksen vastustajaksi ensimmäiselle kierrokselle), jatkaa suoraan toiselle kierrokselle eikä muita muutoksia tehdä.”.

Som kompensering har vi planerat att möta Norska Stavanger Oilers U21 i en träningsmatch i Kristallen 23.8. Laget tränas av Christer Nylund och är här på ett träningsläger, läs mera på ÖT.

1.8

23.7
IFK Lepplax tar isen i besiktning i AW Arena med många intressanta spelare med på träningen. Efter träningen plitades sex namn ner på spelarkontrakten för inkommande säsong.

riska
En efterlängtad återkomst till IFK Lepplax är Jonas Riska. I Jonas Riska får laget en rutinerad kvalitets back på div. II nivå som kommer att visa vägen både på plan och omklädningsrummet. Det har hunnit gå elva säsonger sedan Jonas spelade i IFK.s B2 lag som lade belag på FM bronsmedaljerna våren 08. Efter det blev det Sports A-juniorer div. I, tre säsonger i Finlandsserien med Jeppies och Red Ducks. De senaste sju säsongerna har Jonas hört till standard uppsättningen i Jeppis Hockeys div. II lag, de senaste säsongerna har han också axlat kaptensrollen i Jakobstads laget.
En annan IFK återvändare är backen Samuel Östman som flyttar hem från Sverige och återupptar ishockeyn i fostrarföreningen.

Helt nya spelare som signerat kontraktet är Jeppis fostrade anfallaren Joona Pesola och backen Joel Sjelgren likaså målvakten Atte Korkiakangas från Hermes. Alla är unga spelare födda 2001, Joona fick redan senaste säsongen känna på div. II spel med Jeppis. Joel har spelat de senaste åren i Hermes tröja, förutom senaste säsong då han spelade med Jeppis B-juniorer. Atte vaktade målet med Hermes b-juniorer i FM-serien.
Dessutom förlänger Joakim Lindqvist sitt kontrakt för inkommande säsong.
Alla naturligtvis varmt välkomna till föreningen!

11.7
Viktig bit klar när Filip Lindgren förlänger kontraktet för sin tredje säsong med IFK. Senaste säsong fram till januari avtjänade Filip , men det blev ändå 20 matcher (7+8) trots att träningsmöjligheterna inte var  

26.6
Trots att inga uppdateringar här på hemsidan om lagbygget publicerats så betyder det inte att det avancerar, bara att webbmastern haft lång semester!
Att trotjänarna Jens Östman och Lars "Labben" Östman förlänger sina kontrakt har ju varit klart en längre tid, likaså att Jimmy Sigfrids kommer från MuIk. Jimmy är bekant med IFK dressen  sen tidigare då han representerat föreningen som C och B-junior, senast säsongen 08-09.
Men vi kan nu också presenterar att Jesper Portin återvänder till fostrarföreningen efter fyra säsonger med MuIk. Att även kvartetten Daniel Söderbacka, Janne Boström, Isak Holm och Oskar Finne förlänger sina kontrakt med IFK. Att Jeppis fostrade Kim Hanhisuanto som senaste säsong spelade div.III med MuIK II nu tar steget upp till div,II med IFK. Och att unga (01) målvakten Ben Boström som senaste säsong vaktade buren för Jeppis B-juniorer, återvänder till fostrarföreningen i och med att signaturen sattes på kontraktet.

Alla nya spelare hälsas varmt välkomna till föreningen och tidigare spelare som förlängt sina kontrakt tackar vi stort för fortsatt engagemang och förtroende för IFK Lepplax!

Nejdens hockeypublik bjuds direkt på intressanta matcher då IFK Lepplax motståndare i första omgången av Finlands Cup blev Jeppis Hockey, matcherna skall spelas 23-25.8. Klar är också div.II serieprogrammet där IFK Lepplax börjar borta mot APV lördag 21.9

30.5

bjorn1 Björn Lindgren axlar tränaransvaret för IFK Lepplax representationslag, tränarkontraktet är skrivet för två säsonger. Efter en gedigen spelarkarriärer i div.2 och Finlands serien tar Björn plats bakom IFK Lepplax spelarbänk. Björn återvände senaste säsong efter många säsonger i div. 2 med Jeppis Hockey till IFK,  men lånades efter juluppehållet ut till Muik för spel i Finlands serien.

Lagbygget kan därmed avancera och de första spelarkontrakten kommer att publiceras inom en nära framtid. Också övriga personer i lagledningen och assisterande tränare är i det närmaste klart för publicering!

Extra information